kadayıfla baklava sarma

Malzeme:Hamur için:1 çay bardağı zeytinyağı ,1 çay bardağı süt ,1 yumurta ,1 paket kabartma tozu, çok az(bir çimdik)tuz,un İç harcı için:yarım kg kadayıf,250gr ceviz,200 gr tereyağı, 250 gr kaymak YAPILIŞI:Hamuru için bütün malzeme karıştırılır sonra alabildiğine un konup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanı.1saat dinlenmeye bırakılır.Ayrı bir kapta tereyağı kaymak karıştırılır.cevizler dövülüp bir kenara alınır.Hamurlar ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Buğday nişastasıyla baklava inceliğinde açılan hamurun içine sigara böreğindeki gibi uzunlamasına bir avuç kadayıf konur kadayıfın üzerine ceviz konur ,sıkıca uznlamasına sarılır sonra küçük parçalar halinde kesilip tepsiye yerleştirilir Sonrasında fırına koymadan önce üzerine 100 gr tereyağı sürülür.önce170 derecede sonra 150 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.1 kg şeker 1litre su birkaç damla limonla 15 20 dakika kaynayan şerbet soğutulup fırından yei çıkmıştatlının üzerine dökülür Üzerine dövülmüş fıstık serpilebilir,arzuya göre ceviz yerine fıstıkta konabilir.
1 Comments:
yaa saadet abla bu sayfaya her baktığımda canım baklava istiyor.çok sevdiğimden değil tabiki sen çok güzel yapıyosun da ondan.ellerine sağlık...
Post a Comment
<< Home